Biografie

Vinesh is geboren op 21 augustus 1989 in Paramaribo, Suriname en groeide op in Nuth. Hij werd toegelaten voor de VOCO (vooropleiding conservatorium) op het Porta Mosana College in Maastricht. In 2007 werd Vinesh aangenomen op het Conservatorium van Muziek voor klarinet en in 2013 rondde hij met succes zijn Master opleiding af . Op dit moment volgt hij hier de opleiding Docent Muziek Intensief.

 

Vinesh was solo klarinettist in verschillende jeugdorkesten zoals het Euregionele Amikejo Jeugd Symfonie Orkest en het Europees Jeugd Harmonie orkest. Hij heeft ook in verscheidene operette orkesten gespeeld en verschillende soorten ensembles zoals het Belline Klarinetkwartet, het Conservatorium Blaaskwintet en meer kamermuziek ensembles met strijkers en zang.

 

Vinesh geeft klarinetles bij verschillende verenigingen in Limburg, zoals de koninklijke harmonie Sainte Cecile in Eijsen, de Berggalm in Klimmen, De Gele Rijders in Maastricht, Philharmonie Sittard en Sint Cecilia Vaals.

 

Voor zijn Bachelor examen had Vinesh een muziektheater werk gemaakt van het stuk L’histoire du Soldat van Stravinsky. Hij sloot zijn master studie af met een muziekvoorstelling over de overleden Prins Carnaval uit Mheer bestaande uit muziek van Milhaud, Messiaen, Francaix en Bartok. Op het Conservatorium had hij o.a. les van Thorsten Johanss en Leo van Tol.

 

Vinesh heeft masterclasses gevold bij Karl Leister, Antony Pay en Ralph Manno.

 

Vinesh was prijswinnaar van het Prinses Christina Concours.

 

Na zijn examen focust Vinesh zich op het lesgeven, muziektheater en het performen als uitvoerend musicus.